Regler

DOMMERE

Vi spiller uten dommere. Ved feil går normalt pucken til det andre laget. Evt. utvisning/straffe ved enighet om dette.

Har tidligere brukt dommere. Erfaringer:

 • «innleide» dommere, yngre og eldre, er at de følger regelverket punkt til prikke og det stadig blir store diskusjoner og uenigheter.
 • Dømmer vi selv får flere prøvd seg, og ser hvor vanskelig det er, og aksepterer mer av andre dommere. En dommer fra hvert lag som ikke spiller i hver kamp, dvs. to dommere pr kamp. Erfaringen var at dette fungerte fint, men det ble etterhvert vanskelig å få noen til å møte opp for å dømme.

Mange av punktene i reglene sier “dropp” ved regelbrudd. Uten dommere gis istedenfor pucken normalt til det andre laget. 3 minutter/utvisning kan også erstattes med å gi pucken til det andre laget.

Av erfaring har dette fungert fint, men det krever at alle lag også har indrejustisen i orden, og at man selv skjønner når man har gått over streken (også den blå).

REGLER KOKKOSLIGAEN HAMAR

OBS! Det er i ligaen spillere av forskjellig type, helt fra unge spreke til eldre og skjøre…

Det er tatt utgangspunkt fra reglene i Norges Veteranforbund / Oldboys, men med egne tilpasninger.

Generelt:

 • Ikke spillere som spiller i serie/lag på høyere nivå enn oss (spillere i yngres avdeling må regnes å være på høyere nivå enn oss)
 • Ved knuffing / krangling / andre unødvendigheter blåses det av og droppes. Dersom noen ikke klarer å oppføre seg sendes de av isen.
 • for mange spillere på isen = 3 min utvisning.

 

Slagskudd

“Slagskudd” er tillatt, men kølleblad skal ikke løftes høyere enn ankelhøyde. Pucken skal holdes lavt.
Ved brudd skal spilleren ha straff i form av 3 minutters utvisning. Utvisningen sones med løpende tid.
Istedenfor utvisning kan man istedenfor blåse av og droppe utenfor sonen. Utvisning uansett ved grovt overtramp.

 

Takling/kroppskontakt

Takling/kroppskontakt mot motspiller er ikke tillatt og idømmes utvisning. Lett «klemming» (ikke takling/knusing) i vantet tillates. OBS! Vær spesielt varsomme ved vantene!

 

Kontakt kølle/puck

 • Kontakt kølle/puck over skulderhøyde medfører automatisk utvisning i 3 minutter.
 • Kontakt kølle/puck over hoftehøyde medfører avblåsning og dropp.

 

Spilletid og utvisningstid

– Vi spiller ut den tiden vi har isen, men resultater gjelder for 2 x 20 min dersom vi har isen utover dette. Hvis annen tid avtales dette før kampstart.
– Alle kamptider må følges. Lagleder er ansvarlig for at sitt lag er på isen til rett tid. Et lag som ikke møter til rett tid, taper kampen på «walk over».

Kampen starter 5 min ut i i «isleien», senest 7 min, slik at det blir rom for noen min. pause. mellom periodene. 2 periode starter slik at man rekker 20 min spill. Pucken droppes uavhengig av om begge lag er fullt på plass.
– Dersom et lag ikke møter, eller må låne spillere fra det aktuelle motstanderlaget for å kunne gjennomføre kampen, taper kampen på walkover.
– Resultat ved walkover settes til 5-0.

 

Utvisningstid

– Ved utvisning gjelder 3 min. Dvs står klokka på 2123 skal man utpå ved 2126 (i praksis blir man da utvist i mellom 2-3 minutter løpende tid)

Mulighet til matchstraff også.

I enkelte tilfeller kan avblåsning og dropp erstatte utvisning.

– Om en spiller blir utvist (eller er årsak til avblåsning som erstatning for utvisning) tre ganger i samme kamp, medfører dette automatisk matchstraff. Ny spiller settes i utvisningsboksen for å sone straffen.

– Matchstraff skal gis til alle spillere som er innblandet i bråk. Likeledes spillere som forlater innbytterbenken for å delta i slagsmål.

 

Ellers blåses det som normalt for:

 • Offside
 • Icing
 • Mål
 • blokkering
 • osv

 

Dommere blåser for det man ser, og det skal helt sikkert være mye feildømming også i år.

Er det blåst er det blåst, feil eller ei. Det synes jeg alle skal ta opp med sine lag. Og at vi spiller for moro, og ikke for å ta livet av hverandre. Det er en grunn til at vi (de fleste av oss) spiller på dette nivået og ikke i eliteserien.

Dommeren får vurdere om det bare skal blåses av og droppes, straffe, vises ut for 2 min, eller vises av isen for resten av kampen.

Mest mulig avblåsning og dropp, det er ofte uklart hva som har skjedd. Er det helt tydelig får man vurdere utvisning eller annet.

Ved utvisning gjelder 3 min. Dvs står klokka på 2123 skal man utpå ved 2126 (i praksis blir man da utvist i mellom 2-3 minutter løpende tid)

Share Button